četrtek, 21. november 2013

Yellowbrick online (kmalu fish on line)

Hola Slovenija!!! Japanke & kratke hlače. Hja, to je trenutna delovna obleka tu na otoku  J

Ponoči sta barko obiskala Keith Richards in Mick Jagger (paint it black na sto en način) skupaj z nešibkimi domačimi slovenskimi zvarki. Ubistvu smo morali preventivno darovat in zalit novo ribiško opremo, kar bo iz ribolova med plovbo seveda obrodilo sadove; kdor tega ne verjame, tako pač je z velikimi ribami na morju!

Zjutraj đoging okoli marine do mesta in po mivki nazaj.. Danes je bil na vrsti izmed seminarjev pred štartom vsekakor najzanimivejši – demonstracija reševanja posadke s helikopterjem obalne straže. Dogajalo se je ob glavnem valobranu marine. Najprej se je potapljač spustil do jadrnice, za njim še reševalna košara, s katero so nato iz jadrnice v helikopter dvignili polomljeno lutko. Zatem se je v morje spustil drugi potapljač, ki je pobral prvega in oba  je v svoj trebuh potegnil helikopter . Vsa akcija je trajala 17 minut. Kakorkoli že, super izkušnja, saj smo le redko v živo priča tovrstnemu reševanju iz jadrnice. Helikopter je z nizkim pozdravnim preletom odpičil na jug, mi pa smo potrenirali še s sprožanjem opozorilnih bakel in dimnimi signali. Signalnih raket nam žal niso dovolili streljat naokoli po pristanišču.

Po pivu sva  z Jankom skočila še na seminar ob bazenu, kjer je potekala demonstracija sprožanja reševalnega splava. Splav se po sprožitvi dejansko napihne v dobrih 10 sekundah. Tudi sprožanju splava smo, razen na safety tečajih, le redko priča, in upam seveda da splava ne bomo ne mi ne ti, ki to bereš, nikoli rabili.

Ha, pravkar je bilo na "to do" seznamu še tauhanje - drgnenje podvodnega dela naše jadrnice, v izredno in izjemno  drekastem morju marine Las Palmas. No, bomo pa zdaj nažgali sosede Američane, ki imajo školjk na trupu za eno pošteno buzaro. Preventivno smo zamenjali še zgornji ležaj krmilnega mehanizma. Nabavili smo še 48 l dodatnega dizla, 3 kante, zavite v folijo smo jih ravno zvezali pod mizo v salonu. Jutri še ograjo spoliramo.

Danes smo dobili yellowbricktracker – mala napravica, ki smo jo zmontirali na krmno ograjo. YB je GPS, ki preko Iridium satelita na 4 ure obnovi in javlja pozicijo naše jadrnice. Tako boste lahko vsi ves čas plovbe spremljali našo pozicijo na oceanu. 


Janko je skoz na facebuku  :  )

BlazH
Basanje zalog pijače in hrane v luknje na barki...dejansko se da v bavario vse tako stlačit, da je očem vse skrito.
Gospoda J & J ... iz leve majice veje močna sporočilnost : )

V marini Las Palmas je zagotovo 100 svetovnih popotnikov, ki na vsak način iščejo prosto mesto na kakšni izmed jadrnic, za plovbo do Karibov. V oglasih se vsi hvalijo da so super kuharji/kuharice. Oglasi visijo po barih v marini, na oglasnih deskah, nekateri se kar od barke do barke ponujajo za posadko..

Akcija..

Tjulenj izplaval na jadrnico...

Prihaja še košara...

In odhaja z lutko, ki ima očitno kompliciran zlom škornja...

Ne, nismo na futbal tekmi.

Yellowbrick za našo pozicijo na morju.

Malo turizma..Puerto de las Nieves na severu...

Pa malo airtime v Pozotu z marginalnimi pogoji. Bolje i šta nego ništa. Ampak vseeno zadovoljivo.


Na vrhu otoka - temperatura u pm!!!!

In na dnu otoka. Lp iz zdrizastega morja marine..komaj že čakamo da odplujemo. Res!!!




1 komentar:

  1. Woo hoo, obetaven začetek, se veselimo z vami! Lepo vidt modro nebo, zdej je cela Evropa pod ciklonom in nas je že mal skrbel. Mirno morje in upam, da daritev bogu rib pomaga, če ne njemu, pa vam :)
    Ž

    OdgovoriIzbriši