ponedeljek, 2. december 2013

Nedelja 1.12. VESELI DECEMBER!!, 18.35

Kaj vse se je zgodilo od zadnje objave:
-ocean nam je od starta pokazal vse obraze, nazadnje bonaco kot olje, pa poscane nočne nevihte ob 35kt, rollecoaster v 4m valu, in orcanje, ki je skorajda stalnica
-vetrovi vztrajajo v glavnem v glavo, kamor koli obrnemo, jebemu sunce! Zelo netipična vremenska situacija za ta letni čas je podrla sistem pasatov, tako da pihajo vetrovi J-JV kvadrantov. Se pa depresija pomika proti severu in v sredo pričakujemo vzhodne vetrove, potem pa gas!
-genaker nam je padel v morje, na vrhu jadra spustila nosilna vrvica, dvižnico je Janko po plezanju na vrh uspešno rešil, ob tem smo mu na glavo monitrali kamero, da bi naredil 360stopinjski posnetek, samo se mu glava ne vrti za 360!
-raymarine c80 ekran nam je zmrznil, gumbi ne delajo, vsa ostala navigacija dela brezhibno. Sicer se bomo počasi lotili sextanta
-ribe so krenule, vsak dan 2 do 4 lampuge do 1m dolzine, jih mečemo nazaj, po eno malo obdržimo za gurmanske užitke. Teaser vabe delujejo, ribam se meša!
-vsak dan vidimo več ptic, očitno smo blizu kopnega :)
-evo zdaj že 5 prijem ribe danes, ampak se je staknila še pred barko
-pri vas prihaja čas za kuhano vino, mi bomo kar pa surovega, ker tu je toplo, trenutno dobrih 25stopinj, 14kt zahodnika, šibamo 5,5 kt smer 313 stopinj. Paše malo umirjenega jadranja po nekaj dnevih nevihtanja in dežja.
-evo se šesti prijem ribe, sem skočil ven pomagat ven vlečt, spet lampuga cca 60cm, nepoškodovano vrgli nazaj v morje, vse posneto.
-drugih bark ne vidimo že 4 dni
-Janko se pritožuje da nobenga snega ne vidi, pa je že december
-jadrnice 2st. severno od nas so imele ponoci 50-70kt nevihte, zdaj vsi bežijo na jug
-overall je tole odbito potovanje : )
-hahah pa še en prijem ribe pred zahodom, 7 danes!!!

Cheers! Blaz
P.S. samo da majoneza ne zmanjka!( dodal skiper)

2 komentarja:

  1. Pod 2k milj do cilja. Super.
    Kle turna smuka laufa na polno. V hribih orng zima.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super vas je spremljati. Pa nič skrbeti, tudi sneg boste dočakali :). Lp, Saša & Ema

    OdgovoriIzbriši