sobota, 14. december 2013

Sobota 14. dec


Pasati vztrajajo,mi pa tudi, včeraj ves dan lepo jadranje (ko se telo navadi rolanja in premetavanja po kabini kot vreča krompirja...) Ob 16uri UTC še 500nm do cilja! lepo trajalo do polnoči , ko prične ples squallov, v mesečini jih lepo vidiš in se pripraviš, med Blaževo stražo proti jutru, pa v popolni temi prileti udar vetra iz 15 na 40 vozlov, barka zaorje, iz kuhinje vse prileti meni v glavo v salon, z Jankom oba takoj ven, krajšave, veter nosi monsumski dež vodoravno, morje se dvigne, nastanejo navzkrižni valovi, barka je pod kontrolo v nekaj minutah, sledi pospravljanje notranjosti. Blaž za krmilom je pod tušem. To je bilo darilo EOLa Janku za rojstni dan!

Jutro, valovi 5-6 metrov se valijo v krmo, dosežemo15 vozlov po valu navzdol. 24 ur končamo z rekordom prejadranih 164nm! Danes od 21uri je pred nami samo še 300nm. Janko že hoče na jambor, da prvi ugleda kopno....Naenkrat čas teče počasi, pogosto gledamo na iPad koliko je še do cilja

Barka je OK, posadka še bolj (no Blaž pogreša sneg!!??), le morja ne zmanjka.

Janez

1 komentar:

  1. Eheeej ! Edo Brank tukaj. Sem v petek,13.12.13 proti večeru peljal mimo Brda, se spomnim na Janka in njegov RD, pa se zapeljem mimo njihove hiše...hiša je samevala v temi, le ena luč je gorela v spodnji sobi...Dolgo je že tega, ko sem se vsako leto spomnil na njegov RD. Smo se nekako odtujili.
    Potem pa v soboto pri Koširju v Tacnu izvem od tistega, ki je kupil Jankov Odieux 34, da je Janko šel na Karibe...S kom? A z Mrakovim Janezem? S "ta novo" Bavario...
    Eeeh kako sem vam "fouš"! Jest bi tud!
    Lahko pa januarja priletim na Los Roques/Venezuela. 500 EUR avion s povratno. Uredi neka Slovenka v Venezueli, ki ima nekako agencijo.
    Kje boste vi takrat? Verjetno bolj severno.
    Dober veter in bolj mirno morje.
    EdoB

    Ps.: imate kako možnost za e-pošto? Oglasite se na edobrank@gmail.com

    OdgovoriIzbriši