torek, 11. junij 2013

10.6.2013 Villasimius


Saj to ni res, pa je. Nenavadno, nikamor se ne mudi, čas ne preganja, po naravnem prebujanju kavica. No, da ne bi bilo vse o.k. poskrbi informacija, da črpalka ne dela. Nič hudega saj je jutri še en dan, ko ne bo možno izpluti. Po opravljenih manjših delih opraviva hitro hojo do mesta – 4km. Ob glavni cesti je hoja enostavna saj poteka po širokem pločniku ob kolesarski stezi. Vse je čisto in urejeno, trava pokošena, drevored ob cesti iz oleandrov. Na eni strani golf igrišče, na drugi konji, ki čakajo na jezdece. Mesto čisto turistično naselje, stare hiše le ob robu, polno trgovinic, lokalov.... . Turistov kar veliko.

Po zasluženem pivu opraviva nabavo v kar dobro založeni trgovini in prosiva, da pokličejo taxi. Ni govora se glasi odgovor, saj vas bomo zapeljali sami. Po nakupu že čaka avto z lastnikom trgovine in pomočnikom. V marini avto ustavi ob pokazanem pomolu, dostava do barke z vljudnim pozdravom. Ali je to možno na Hrvaškem?

V marini piha kot bi šlo zares, NW do 34 v. Janez pomaga privezati barko Špancu, ki je sam prijadral iz Sicilije, izusti samo, da je bilo hudo. Jutri naj bi bil veter še močnejši, šla bova na ogled glavnega mesta Cagliarija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar