četrtek, 14. november 2013

Začenja se!


Smo na začetku sklepnega popotovanja za soncem, na plovbi po sledi zadnjega, četrtega Kolumbovega potovanja preko Atlantskega oceana. Kolumb je s karavelo pred natanko 511 leti izplul iz Španskega Cadiza proti Karibom, s postankom na Kanarskih otokih. V Karibih je pristal na otočku Sveta Lucija.

Naše prečenje Atlantika z jadrnico Bavaria Cruiser 40 se prične na Kanarskih otokih.
Na otoku Gran Canaria dvignemo sidro 24.11. in okoli 18dni kasneje, po dobrih 2.800 miljah, ali po domače 5.040 kilometrih plovbe, pristanemo na otoku Sveta Lucija, sledi še raziskovanje Karibskih otokov.

Ko pišem to objavo, sta Janez in Janko že v marini Las Palmas na Gran Canarii, pripravljata hidrogenerator, jadrnico in zaloge. Jaz priletim na otok v nedeljo 17.11. Jutri me čaka še pisarna in sto opravkov v ohlajeni Ljubljani ter zvečer rojstno dnevna fešta s familijo. Potem pa se potovanje le prične..


1 komentar:

  1. Tule Tomaz s Herona.
    Z Lili vam želiva ugoden veter in prijetno potovanje. Midva sva to pot opravila pred dvema letoma in sva sedaj že nazaj v Sloveniji.
    En nasvet: Dobro poglejte v kakšnem stanju je podvodni del barke - kako se obnaša antifouling. Mi tega nismo naredili. Heron je stal v marini na Lanzaroteju 1 mesec in dno je bilo povsem poraščeno. Zaradi tega smo na prečenju izgubili dva dneva. Očisti, ali pa najami potaplača, da očisti.
    Še enkrat: ugoden veter in mirno morje.
    P.S. Na morjeplovcu imam nick Heron - če rabiš nasvete s prve roke (kje se kaj dobi, kam se splača iti...)

    OdgovoriIzbriši