ponedeljek, 9. december 2013

December 8

Sonce ravno zašlo. Za nami so trije dnevi več ali manj brezvetrja (do 5kt max), kar pa je bilo vetra je pihnil iz V kvadrantov, torej - v glavo. Trade winds so očitno skupaj s svetovno trgovino v krizi. Te dni se S od nas formira že tretja depresija po štartu in to pač preprečuje razvoj SV pasatov. V brezvetrju je prav duhamorno, prava puščava, modra pustinja postane tale naš ocean. Temperatura takoj naraste močno preko 30st., še ptiči in delfini zbežijo na lepše. Ko v takšnem dnevu le pihne sapica od tu ali tam, in traja urco ali dve, smo je veseli kot otroci sladkarij. Morala na barki pada in raste skupaj z jakostjo vetra. In trenutno že 3 ure piha SSZ 12-15kt, tako da letimo 6-7,5kt, resda v orco.. Ob tej hitrosti imamo do cilja še okoli 8 dni. Kaj pa nas čaka ne vemo, ker vse napovedi zgrešijo, in zna bit da bomo že čez par ur v bonaci z motorjem. Ali pa na prvi krajšavi ob 30kt. Boljše ta izbira.
Včeraj dopoldne smo imeli veselo, bližnje srečanje s 150 metrsko tovorno ladjo z imenom Tatjana, priplula je naproti iz našega kurza, 300m oddaljena od nas. Bližina ladje je povzročila takšno navdušenje na barki, da smo jo kakšnih 20x slikali, pa še posadka se je na vhf javila, so preverili če vse ok pri nas. Vse ok, razen vetra.. Danes pa smo v brevetrju na gladini v daljavi zagledali neko kroglo, ko smo pluli mimo, smo ugotovili da je le izgubljena boja premera 15cm, tista, ki nanizana na vrv drzi ribiško mrežo na gladini. Ampak vseh 6 oči je bilo uprtih v to bojo in potem huda debata o izgubljeni boji ... takšne majhne stvari kar naenkrat postanejo velike :-) In ko takole vandramo Karibom naproti, moram rečt, da sem dobil ogromno spoštovanje do vseh avanturistov, ki se odločijo Atlantik preveslati, presurfati, preplavati ali kako drugače prepluti na malih plavajočih predmetih.

Sicer tudi danes pred zahodom 6kg lampuga, letela nazaj v morje..ta stavek lahko ze kar copy&paste-amo :-)

Moja kraljica Mojca ima rojstni dan! Vsevsevse najboljše ti želim in seveda se željam pridružujeta tudi J&J, sicer se pa kmalu snidemo na pomolu!

B.

Ni komentarjev:

Objavite komentar